Resep Nila Panggang Bulgogi dengan sambal matah Anti Gagal

Ikan Nila Bulgogi Bakar dengan sambal matah

Apa sampeyan isih nggoleki iwak bulgogi bakar sambal matah, resep unik anti gagal, cara sederhana membuat ikan nila bakar sambal matah sing enak tenan, saiki digoleki wong-wong ing sekitar kita, mungkin sampeyan salah sawijining ban. Wong wis biasa nggunakake internet ing ponsel kanggo entuk informasi gambar sing bisa digunakake minangka inspirasi. lan wektu iki aku nuduhake pandhuan carane nyiyapake Tilapia Bulgogi panggang karo Resep Saus Anti Falla supaya ora angel lan ora gampang. Yen pangolahan salah, asil bakal ora enak lan malah bakal ora nyenengake. Pancen, ikan nila Bulgogi bakar kanthi saos matah sing enak mesthi bakal duwe aroma lan rasa sing nyenengake.

Ana sawetara bab sing mengaruhi kualitas rasa iwak Bulgogi bakar karo sambal matah, pisanan saka jinis bahan, banjur saka pilihan bahan seger, kanggo cara pangolahan lan sajian. Aja kuwatir yen sampeyan pengin nggawe tulip Bulgogi bakar kanthi saus matah sing enak, amarga yen sampeyan wis ngerti trik kasebut, panganan iki bisa dadi kesenengan khusus. Ing ngisor iki ana gambar sing ana hubungane karo Ikan Nila Bulgogi Panggang karo sambal matah sing bisa dadi ide.

Cacahing sajian kang bisa disuguhake kanggo gawe tulip bakar Bulgogi karo sambal matah ana 3 wong. Dadi manawa sajian iki cukup kanggo sampeyan lan wong sing ditresnani.

Salajengipun, wektu masak nila Bulgogi bakar kanthi sambal matah dikira-kira udakara 1 jam 30 menit.

Nah kali ini kita coba bikin ikan nila Bulgogi bakar dengan sambal matah di rumah. Gampilake bahane, sajian iki bisa migunani kanggo njaga kesehatan awak lan kulawarga. Sampeyan bisa nggawe iwak Bulgogi panggang karo sambal matah nggunakake 20 jinis bahan lan 5 langkah pangolahan. Iki minangka langkah-langkah kanggo nyiyapake sajian.

Panjaluke bujangku ya arep panggang ikan nila, nanging amarga ora seneng kecap manis, coba gawe resep sambel bulgogi. Rasane asin amarga digabungake karo rempah-rempah asli Indonesia lan sambal matah. Hmmm... hasile gampang busuk ya bu...hihihi...Saus Bulgogi bisa digoleki nang supermarket paling cedhak. Ayo mulai masak...

Bahan lan rempah-rempah sing dibutuhake kanggo nggawe nila Bulgogi Bakar karo sambal matah:

  1. 1 kg nila (isi 3 ekor)
  2. 7 siung bawang putih
  3. 10 siung bawang merah
  4. 2 irisan kunir, panggang
  5. 2 irisan jahe
  6. 1 sendok teh bubuk ketumbar
  7. 2 sendhok teh bubuk cabe
  8. 1 sendhok teh uyah
  9. 1 sendhok teh bubuk duduh kaldu
  10. 6 sendok makan saus bulgogi (I: saus bulgogi mamasuka)
  11. Bahan tambahan:
  12. jeruk kapur
  13. jeruk kapur
  14. Bahan saos:
  15. 12 mrico abang
  16. 2 batang lemon
  17. 8 irisan bawang
  18. 5-7 godhong jeruk
  19. kanggo rasa uyah lan jus bubuk
  20. kanggo seneng lenga sayur-sayuran

Langkah-langkah nggawe tulip Bulgogi bakar karo sambal matah

  1. Cuci Resik iwak, tambahake uyah 1 sendhok teh lan kulit lemon, sisihake.
  2. Tambah kabeh bumbu, campur kabeh bahan saos kalebu saos bulgogi. Bubar iwak ing sisih loro. Ninggalake 15 menit. Sawisé iku nyiyapake panggangan, lubricate iwak karo lenga sayur-sayuran, tujuane supaya iwak ora kelet nalika munggah utawa dadi kuwalik.
  3. Panggang iwak ing panggangan nganti dadi coklat emas lan daging iwak wis masak. (Wah, kaluwihan bulgogi sampeyan, iwak ora gosong. Yen sampeyan nguripake, saben sisih dilapisi bumbu panggang lan minyak sithik.
  4. Saiki nyiyapake saus. Kabeh bahan saus dipotong dadi irisan tipis, kalebu linglang lan jeruk, tambahake bubuk jus lan uyah kanggo rasa. Panaskan lenga sayur-sayuran, yen wis panas, tuangake irisan-irisan samal. Nyampur nganti alus, tambahake banyu sing dirasakake jeruk nipis.
  5. Siapke iwak ing mangkuk, tuangake sambal matah. Bulgog bakare patut. Sugeng ndalu buk, ojo lali turu.

Kaya? Ora gampang? Mangkene carane nggawe tulip Bulgogi bakar karo sambal matah sing bisa digawe ing omah. Sugeng enjang!

0 Post a Comment

Post a Comment