Pilari ide kumaha carana ngadamel Sei Sapi Sambal Matah unik (NTT) mangkuk béas ngalawan sial?, Sei Sapi Sambal Matah (Special NTT) mangkuk béas ngalawan sial, bener néangan loba jalma di sabudeureun urang ahir-ahir ieu, meureun hiji. ti babaturanana. Ibu-ibu ngora, contona, biasa ngagunakeun Internét dina telepon sélulérna pikeun ningali poto. sareng waktos ieu kuring bakal ngabagi petunjuk kumaha cara nampilkeun resep Sei Sapi Sambal Matah (Spesial NTT) Kasesi Nasi Kasesi ngalawan kagagalan tanpa susah atanapi gampang. Upami teu leres diolah, hasilna moal lemes sareng henteu ngeunah. Nyatana, semangkuk sangu Sei Sapi Sambal Matah (NTT Special) anu nikmat kedah gaduh rasa sareng seungit anu tiasa ngahudang napsu.
Rasa Sei Sapi Sambal Matah (Khas NTT) Nasi Mangkuk dipangaruhan ku sababaraha faktor, mimiti jenis bahan, teras pilihan bahan seger, cara persiapan sareng penyajian. Upami anjeun hoyong ngadamel Sei Sapi Sambal Matah (NTT) anu lezat di mana waé, tong hariwang sabab upami anjeun parantos terang trikna, tuangeun ieu tiasa pisan istimewa. Pikeun mere gambaran, ieu sapi sambal matah (husus NTT) mangrupa gambar bokor sangu.
Jumlah porsi anu tiasa dipasihkeun pikeun nyiapkeun nasi Sapi Sambal Matah (NTT Khusus) ieu aya 2-3 urang. Janten pastikeun yén porsi ieu cekap pikeun nyéépkeun diri sareng anu dipikacinta.
Oge, waktu nu diperlukeun pikeun masak sangu Sei Sapi Sambal Matah (Khas NTT) ditaksir kira-kira 1 jam 10 menit.
Muhun, waktos ieu urang nyobian masak Say Sapi Sambal Matah (Spesial NTT) di imah. Ku ngajaga bahan basajan, pangan ieu bisa mantuan ngajaga awak urang sehat. Anjeun tiasa ngadamel mangkok Sei Sapi Sambal Matah (Spesial NTT) kalayan 36 bahan sareng 8 léngkah masak. Kumaha masak.
Assalamu alaikum Para Lurah.. Wah asa teu karaos nagara karesep abdi Indonesia teh tos lebet ka 76 taun. Ngagungkeun Clover 3rd Anniversary 🎉 🥳Hehehehe menarik pisan lotre 😍smoga berkah rzeki'a tur tetep sehat salawasna 🤗 slh hirup HUT RI dn Anniv Clover x ,, mba lilis jeung tim cople bodas @DapoerTara_8305039 .. tungtungna 'n NTT dipilih Cuisine Special kyk ptusan hakim aj yak 😂) senenğa mba yg cntik, nan baikitmmbertsd msakan ieu ,, krn aq mmg perdana masak & mkan jd masi awam dgn proses pembuat'a .. axir'a aq cb cooksnap rsep 'a mba @simplymaee_ (modifikasi dgn , m' mnfaatss sol qurbanover kait sayur) F😁) hlman Se'i sapi mangrupa masakan daging asap ti Nusa Tenggara Timur. Dlm bhs Rote Se'i arti'a Daging potong keureut leutik manjang terus diasupkeun kana bara nepi ka lembut (Wikipedia)
Sei Sapi Sambal Matah (Spesial NTT) Bahan-bahan sareng bumbu-bumbu anu dipikabutuh pikeun mangkok nasi:
- Ieu komposisi Sapi
- 200 g sapi has dlm
- 1/2 séndok téh uyah / secukupnya
- 1/2 sdt lada bubuk/secukupnya
- Bahan pikeun rempah aromatik
- 4 l daun salam
- 2 pon daun jeruk
- 1 m3 daun pndang, cincang²
- 1 batang sereh, chiprek
- 2 cm kandel, retak
- 20 gram béas
- 10 g gula aren
- Bahan Sambal Matah
- 8 suku BWG beureum, dicincang
- 1 suku bodas BWG badag, keureut
- 8 cabe beureum, dicincang
- 2 l daun jeruk, dicincang halus
- 1 sereh, bagian bodas dipiceun, dicincang halus
- 1/4 séndok téh terrasse, dipanggang
- 1/4 séndok téh gula granulated
- 1/8 sdm uyah / ciwit
- 1/2 saos jeruk, nyandak cai
- 3 sendok minyak panas
- Bahan pikeun sayuran pindang
- 20 l daun pepaya Jepang
- 30 g ubi/daun singkong
- 1 bvg beureum, dicincang
- 1 cengkéh bodas, dicincang
- 2 cabé beureum, tilted
- 1 cabe héjo, potong diagonal
- 1/4 séndok téh uyah
- 1/4 séndok téh gula
- 1/4 séndok téh jus supa
- nambahan
- Sangu bodas
- Bekukeun permen 😅 (opsional)
Cara Nyiapkeun Nasi Sambel Sapi Sapi Shoi (NTT Special)
- Angkat getih tina daging nganggo anduk dapur (nganggo kaldu daging anu tos dipotong dina Dluanda 🙈), marinate dina uyah sareng lada bubuk, aduk rata sareng tinggalkeun dina kulkas salami 15 menit.
- Paké frying pan kandel (teflon coated) ditutupan ku aluminium foil. Tambahkeun rempah seungit jeung panas maké loyang (saringan loyang, jam perforated, nenjo. Lamun ngaroko, bau rempah penetrates).
- Lamun daging geus panas, nempatkeun daging dina rak, nutupan pageuh, sarta hurungkeun seuneu kuat. Kurang leuwih 60-70 menit, nepi ka daging haseup geus siap tur robah warna ka warna. Rasana estu nikmat.
- Sambal Matah: Nyiapkeun bahan pikeun sambal. Melu dina wadah, tambahkeun uyah jeung gula, tambahkeun 3 sdm. minyak nabati panas. Kuring lajeng drizzled kalawan saos jeruk jeung tossed merata pikeun ngaronjatkeun rasa.
- Sayuran goreng: daun gedang seger sareng kentang amis. Kulub dina cai nu ngagolak nepi ka lemes. Ngabongkar jeung motong
- Tumis nepi ka bvg beureum bodas jadi seungit. Tambahkeun cabe enteng toasted. Tambahkeun daun gedang jeung singkong bbuyi kana uyah, gula jeung jus supa, aduk rata pikeun nyocogkeun rasa.
- Sajikan: tuang sangu dina piring, tambahkeun sayuran sareng daging asap, taburkeun sambal rah. pamayaran tambahan! dahareun panas nikmat. Rasa bener² Sambal master daging lada dicampur matah🔥, sayur lezata (homemade🤭) ditambahan nasi panas🤤 - ieu rasa nyata🥳🎉. Dibereskeun di paporit😂 merdeka!
- Catetan: Nalika sedeng Cndrung rada gedé dipaké dina seuneu ngasapi, daging geus dicincang (kusabab stock), jd. Lamun dagingna masih utuh (teu dicincang) make api gede jeung Wjan Spy kandel pisan, tong hariwang, Wjan Gsong 😁 masih asak, karek dicincang.
Hatur nuhun pikeun ngagunakeun resep kami nawiskeun dina kaca ieu. Kami ngarepkeun persiapan Sei Sapi Sambal Matah (Khas NTT) anu sederhana anu disebatkeun di luhur tiasa ngabantosan anjeun nyiapkeun tuangeun anu lezat pikeun kulawarga / réréncangan anjeun sareng janten ideu ngajual tuangeun. Kami ngarepkeun anjeun mendakan éta mangpaat sareng nikmati!
0 Post a Comment
Post a Comment