6 mencari inspirasi Macam mana nak buat sampel telur matah katsu supaya sedap dan unik? Orang ramai telah menggunakan internet pada telefon bimbit mereka untuk melihat maklumat imej untuk inspirasi. Diterbitkan kali ini, saya akan kongsikan langkah-langkah membuat resepi pest control telur katsu sambal matah, tak susah dan senang nak buat. Jika tidak dirawat dengan betul, hasilnya kurang memuaskan dan cenderung tidak selesa. Malah, sambal matah katsu telur yang lazat pasti mempunyai rasa dan aroma yang mampu membangkitkan selera.
Katsu sambal matah mempengaruhi kualiti rasa telur mengikut jenis bahan, pemilihan bahan segar, cara penyajian dan cara penyajian. Jika anda ingin membuat sambal matah katsu telur yang sedap di rumah, jangan risau kerana hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa jika anda tahu tekniknya. Di bawah adalah gambar telur matash dengan bahan katsu yang boleh anda jadikan sebagai contoh.
Bilangan telur yang boleh dihidangkan untuk membuat matsah ialah 2 biji. Jadi pastikan bahagian ini cukup untuk diberikan kepada anda dan orang tersayang.
Selain itu, masa memasak sambal matah telur katsu dianggarkan kira-kira 25 minit.
Berikut adalah beberapa petua dan petua berguna untuk bekerja dengan telur katsu sambal matah siap. Anda boleh membuat sambal matah katsu telur daripada 21 bahan dan 6 langkah penyediaan. Cara menyediakan hidangan.
Alkisahnya gudang Cooksnap ditinggalkan kereta api 😂😀 tenaga semula jadi malah Arison malas nak tinggalkan kerja rumah. Kali ini saya memasak untuk gadis @ puteri_jasmine91, pemenang gambar perhimpunan sosial #GenkPejuangDapur minggu lepas. Dim Katsu sangat sedap dan sesuai dengan Sambal Matania. Seperti mencuba
Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk membuat sambal matah katsu telur:
- ️Katsu-i-Bahan:
- 3 biji telur British bersaiz sederhana
- 1 sudu kecil serbuk lada putih
- 1/4 sudu teh garam
- Kuah serbuk secukup rasa
- ️Tepung Bellapis
- 3 sudu besar tepung kobe serba guna
- air yang mencukupi
- 2 sudu besar serbuk penaik
- Contoh bahan matte:
- 8 hirisan kecil bawang merah
- 3 biji limau nipis, dihiris nipis dengan putih
- 8 lada merah, 2. gunting kecil
- 8 lada hijau, 2 gunting kecil
- Kupas labu, parut dan potong kecil
- 1 biji tomato dipotong kiub kecil
- 1/2 sudu kecil anjung masak
- 1/2 sudu teh gula
- Garam dan sup serbuk secukup rasa
- 1/2 biji limau nipis, tapis airnya
- 5 sudu besar minyak panas, baki telur katsu goreng
Langkah-langkah menyediakan telur matah sampel katsu
- Pukul telur, masukkan perasa asas putih, garam dan sup bobo dan gaul rata. Panaskan minyak masak dan goreng hingga kekuningan
- Sediakan tepung salut, saya telah menggunakan tepung Cuba dan tepung keju serba guna
- Cairkan tepung serba guna Cuba, tepung tidak terlalu sejuk atau terlalu pekat, masukkan telur dadar ke dalam adunan cair.
- Kemudian goreng sehingga masak sekata, jangan tergesa-gesa balik. Apabila coklat, keluarkan.
- Smabal Matah yang dikunyah Bahan-bahan sedia untuk dipotong-potong. Masukkan kunyit, gula, garam dan stok serbuk. Tuangkan minyak yang digunakan untuk menggoreng telur katsu ke dalam periuk Sambal Matah
- Susun telur katsu di atas pinggan hidangan dan letakkan sambal matah di atas. Telur Katsu
Terima kasih kerana menggunakan resipi yang dibentangkan di sini. Kami berharap bahawa hidangan Matah dengan katsu telur mudah di atas akan membantu anda untuk mencipta makanan yang lazat untuk keluarga / rakan-rakan dan menjadi idea projek masakan. Harap anda mempunyai ini berguna dan menyeronokkan!
0 Post a Comment
Post a Comment