Mencari idea resepi sambal matah telur katsu telur yang unik dan sedap? Cara mudah masak sambal matah katsu telur, Bisa Manjain Lidah yang dicari oleh segelintir orang di sekeliling kita, mungkin salah seorang daripada mereka adalah kawan. Pengguna Internet sudah biasa menggunakan Internet pada peranti mereka, contohnya untuk mencari maklumat tentang imej. dan kali ini saya akan kongsikan pengajaran cara membuat telur katsu dengan resepi sambal matah Boleh Manjakan Lida supaya tidak terlalu susah malah tidak mudah. Jika diproses secara tidak betul, hasilnya akan menjadi tidak memuaskan dan juga tidak menyenangkan. Sebenarnya telur katsu sambal matah yang sedap itu sepatutnya mempunyai rasa dan aroma yang boleh mencuit selera.
Keenakan telur katsu sambal matah dipengaruhi oleh banyak faktor, pertama jenis bahan, kemudian pilihan bahan segar dan cara pemprosesan dan penyajian. Jangan risau jika anda ingin membuat sambal mate katsu telur yang lazat di rumah, kerana jika anda tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi hidangan yang sangat istimewa. Di bawah adalah gambar telur dengan sambal matah katsu yang boleh anda jadikan idea.
Berikut adalah beberapa petua dan petua untuk membuat telur katsu siap dengan sambal matah. Anda boleh membuat sambal matah katsu dengan 21 bahan dan 8 langkah memasak. Inilah cara untuk menyediakan hidangan.
Himpunan sosial minggu ini menakluki Genk Peda shake @ puteri_jasmine91 Dan saya memilih resipi katsu dengan telur. Selalunya untuk chicken katsu nak try egg katsu kali ni memang sedap. Dan ditambah dengan sos cili supaya lebih segar dibaca. Tetapi memandangkan saya kurang berminat dengan sambal mataha, saya menggunakan separuh daripada resipi yang ditulis daripada resipi asal.
Bahan-bahan dan rempah ratus yang digunakan untuk membuat sambal matah katsu dengan telur:
- 2 biji telur
- 1/2 sudu besar garam
- sup kering secukup rasa
- lada kisar secukup rasa
- taburkan dengan tepung
- 4 sudu besar tepung
- 1 sudu besar tepung jagung
- serbuk lada secukup rasa
- sup kering secukup rasa
- garam secukup rasa
- air yang mencukupi
- serbuk roti secukupnya
- Bahan Sambal Matah
- 8 ulas bawang putih (dihiris)
- 12 ceri memerhati burung merah (dibelah dua)
- 1 batang lemon (dihiris)
- 4 helai daun limau purut, diadu (dihiris)
- 1/2 teres persegi (dibakar) (musim bunga)
- 1 biji oren (perah jusnya)
- secukup rasa Garam, gula, serbuk sup
- 3-4 sudu besar minyak panas
Langkah-langkah membuat telur Katsu Sambal Matah
- Pukul telur, garam, serbuk cair hingga rata.
- Panaskan Teflon dan goreng seperti telur dadar, bila masak, bekukan dan toskan.
- Sediakan tepung, tepung jagung, stok daging dan serbuk lada sulah, masukkan air secukupnya, gaul rata sehingga tiada apa-apa yang cair (doh cair). Kemudian celupkan telur yang telah digoreng tadi ke dalam adunan tepung hingga permukaannya licin.
- Selepas itu, griskan serbuk roti sehingga semuanya tertutup. Saya melakukan ini 2 kali untuk memekatkan tepung.
- Goreng telur katsu sehingga perang keemasan. angkat, longkang
- Sediakan sambal matah: masukkan semua bahan potong, masukkan gula halus, garam, serbuk kuah, teres dan jeruk jeruk "dan boleh puri" (skip teras)
- Kemudian bilas dengan minyak suam, gaul rata.
- Hidangkan katsu telur bersama sambal matah dan nasi panas.
Terima kasih kerana menggunakan resipi yang ditunjukkan oleh pasukan kami di halaman ini. Kami berharap hidangan sambal matah katsu telur mudah yang diterangkan di atas dapat membantu anda menyediakan hidangan yang menarik untuk keluarga / rakan anda atau memberi inspirasi kepada anda untuk menjual makanan. Semoga ini membantu dan nikmatinya!
0 Post a Comment
Post a Comment