Nak inspirasi Ikan segar Nila Sambal Langkah mudah masak Nightingale Nickeller?, Langkah mudah masak ikan segar Neela Sambal Matah, Bikini Ngiller kini sedang mencari ramai orang di sekeliling kita, mungkin salah seorang daripada mereka adalah kawan. Rangkaian menggunakan Internet pada telefon pintar, sebagai contoh, untuk melihat maklumat imej. Baiklah, buat masa ini, saya akan kongsikan sedikit tutorial cara memasak ikan sambal Nil semalaman. Ia sangat sukar dan mudah. Jika dilakukan secara tidak betul, hasilnya akan menjadi tidak memuaskan dan selalunya tidak menyenangkan. Malah, Ikan Nila Sambal Matah Sagar yang lazat sepatutnya mempunyai aroma dan rasa yang menyenangkan.
Rasa Ikan Nila Sambal Matah Sagar dipengaruhi oleh banyak faktor, pertama jenis bahan dan kemudian pilihan bahan segar untuk disediakan dan dihidangkan. Sambal Neil Ikan Segar Segar Jangan risau jika anda ingin memasak pada waktu petang di rumah, kerana jika anda sudah tahu bagaimana ia berfungsi, maka hidangan ini boleh menjadi hidangan yang sangat istimewa. Di bawah adalah gambar ikan Nila Sambal Matah Sagar yang boleh dijadikan contoh.
Ikan nila sambal Jumlah hidangan semasa makan malam ialah 2-3 orang. Oleh itu, pastikan bilik ini cukup untuk memberi makan kepada diri sendiri dan orang tersayang.
Dianggarkan juga Ikan Nila Sambal Matah mengambil masa lebih kurang 1 jam.
Baiklah, kali ini kami akan cuba, Ikan Nila Sambal untuk merubah malam anda di rumah. Mudah sahaja, hidangan ini boleh menjadi baik untuk seisi keluarga. Ikan Nila Sambal Matah Sagar boleh dibuat dengan 13 bahan dan 5 langkah. Begini cara memasak.
Sambal ikan nila Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk membuat sos petang:
- Nil - ikan segar
- 2 ulas bawang putih
- Lemon
- rasa halia
- Bahan Sambal
- 5 biji lada merah
- 5 biji lada cayenne
- 4 mentol lampu
- 2 ulas bawang putih
- Teres
- Lemon atau limau nipis
- 1 helai daun oren
- 1 sudu kecil serai
Ikan Nila Sambal Cara memasak Sagaar Matah Matah
- Basuh tilapia. Kemudian masukkan bawang putih kisar, jus oren dan halia. Biarkan selama 10 minit, kemudian pelincir.
- Pintu masuk sambal, semua terputus
- Panaskan minyak dan masukkan tera atau secukup rasa. Masukkan bawang putih kisar dan perahan limau nipis secukup rasa. Matikan api selepas 7-10 saat
- (Hanya tarragon, bawang putih dan serai yang dipanggang untuk mengelakkan rasa). Tuangkan produk goreng ke seluruh bahan mentah dalam mangkuk.
- sedia. Manis dengan nasi panas.
Terima kasih kerana menggunakan resipi yang kami tawarkan di halaman ini. Semoga Ikan Nila Sambal Matah Segar di atas dapat membantu anda menyediakan hidangan yang lazat untuk keluarga/rakan-rakan dan juga sebagai idea kepada mereka yang ingin memulakan perniagaan kulinari. Selamat mencuba!
0 Post a Comment
Post a Comment