Resep Sambel Matah anti Gagal, Enak

Sambel Matah ngalawan kagagalan

Pilari inspirasi Kumaha anjeun nyieun saos mate gampang sangkan anjeun bisa ngarasakeun basa unik? Ibu-ibu ngora téh geus biasa ngagunakeun internét dina handphone pikeun néangan informasi ngeunaan gambar-gambar anu bisa dijadikeun informasi. Nya, waktos ieu kuring bakal ngabagi kelas master ngeunaan cara ngaladénan éta dina méja. Masak sakali henteu hese sareng henteu gampang. Upami teu leres diolah, hasilna bakal henteu nyugemakeun bahkan henteu pikaresepeun. Najan ngeunahna Sambel Matah Anti Gagal kudu boga bau jeung rasa nu bisa ngahudang napsu.

Rasa Sambel Matah Anti Gagal gumantung kana sababaraha faktor, ti jenis bahan nepi ka pilihan bahan seger jeung kumaha aranjeunna disiapkeun jeung dilayanan. Anjeun teu kedah hariwang upami anjeun hoyong ngadamel perabotan anu lezat di bumi, sabab upami anjeun parantos terang kumaha cara ngadamelna, tuangeun ieu tiasa janten tuangeun anu istimewa. Satuluyna aya gambar Sambel Mataha vs Gagal nu bisa dijadikeun conto.

Jumlah porsi anu tiasa disayogikeun pikeun ngadamel Sambel Matah Anti Gagal aya 4 urang. Janten pastikeun bagian ieu cekap pikeun anjeun sareng anu dipikacinta.

Sajaba ti éta, waktu anu diperlukeun pikeun nyiapkeun sambel matah anti gagal diperkirakeun kira-kira 15 menit.

Ieu sababaraha cara anu gampang sareng praktis pikeun nyiapkeun Sambel Matah Anti Gagal. Anjeun tiasa ngadamel Sambel Matah Anti Gagal kalayan 10 jinis bahan sareng 7 tingkatan karajinan. Ieu léngkah-léngkah masak.

Suami teh tipe jelema nu bisa tumpul, tapi mun di tusuk ku peso seukeut mah bisa ngaleungit 🥰🥰

Bahan jeung bumbu pikeun nyieun Sambel Matah Anti Gagal:

  1. 25 bal
  2. 2 siung bawang bodas
  3. 2 batang sereh
  4. 11 siki cabe beureum
  5. 3-4 daun jeruk
  6. 1/2 sabeulah
  7. 1/2 terasi alkohol
  8. 1/3 séndok gula
  9. 1/3 séndok uyah
  10. Bumbu anu cukup (disarankeun hiji sendok)

Léngkah Ngalakukeun Sambel Matah Ngalawan Kagagalan

  1. Nyiapkeun bahan pikeun lilin bawang, cabe, sereh jeung daun jeruk.
  2. Cincang bawang bombay sareng rendam dina cai és sahenteuna sahenteuna 10 menit supados henteu katingali sapertos "bawang atah", teras cabut cabe.
  3. Potong daun sereh nepi ka batang jadi bodas, potong daun jeruk, piceun sikina tina daun, sarta bawang bodas ditumbuk halus.
  4. Siapkan mangkok di atas api, tambahkan sereh, daun jeruk, cabe rawit, dan bawang bombay direndam dalam air es (inget-inget kempes heula supaya teu loba teuing cai dina mangkok).
  5. Tambahkeun gula, uyah jeung rempah
  6. Panaskeun pan frying, tambahkeun minyak, bawang bodas jeung panci. Finely pencét patio lamun jadi seungit, sorot jeung sprinkle gula jeung uyah (supaya gampang larut).
  7. Aduk, squeeze, tambahkeun jus tina satengah lemon sarta campur deui. Sambel Matah siap disajikan.

Salaku? salah? Cara nyieun Sambel Matah Anti Gagal nu bisa dipraktékkeun di imah. Mangga sing raos!

0 Post a Comment

Post a Comment