Langkah Mudah untuk Membuat Egg Katsu Sambel Matah, Lezat Sekali

Ei Katsu Sambel Matah:

Adakah anda masih mencari idea telur Katsu Sambel Matah yang sangat bagus dan unik dalam langkah mudahnya? Resepi Telur Katsu Sambel Matah, Delicious kini sedang mencari ramai kawan di sekeliling kita, mungkin anda salah seorang daripadanya. Ibu-ibu muda sudah biasa menggunakan internet di telefon bimbit mereka untuk mendapatkan maklumat tentang gambar yang boleh mereka gunakan sebagai cermin. Kali ini saya akan kongsikan tutorial cara penyediaan resepi telur Katsu Sambel Matah, sedap, tidak susah atau senang disediakan. Dalam kes rawatan yang salah, hasilnya adalah ringan dan agak tidak menyenangkan. Atau telur Katsu Sambel Matah yang lazat sepatutnya mempunyai rasa dan rasa yang boleh membuat kita lapar.

Banyak faktor mempengaruhi rasa telur Katsu Sambel Matah, dari jenis bahan, dari pemilihan bahan segar hingga ke penyediaan dan pengedaran telur. Jangan risau jika anda ingin memasak telur Katsu Sambel Matah yang lazat di mana-mana, kerana jika anda sudah tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Di bawah adalah imej telur Katsu Sambel Matah yang boleh anda jadikan sebagai contoh.

Nah, kali ini kita cuba, jom buat sendiri telur Katsu Sambel Matah di rumah. Dengan memastikan bahan-bahannya mudah, hidangan ini dapat membantu anda menyihatkan badan anda sekeluarga. Terung Sambel Matah boleh disediakan dengan 17 bahan dalam 4 langkah. Bagaimana untuk memasak hidangan?

Cooksnap recipe maker Puteri @ puteri_jasmine91 yang endheus pol Setelah sekian lama menetap di Bali, saya memang jatuh cinta dengan Sambel Matah dan memang sesuai dengan menu Egg Katsu dan Sambel Matah Cobain. boleh lihat di sini https: // cookpad. com / id / r / 14129003 Resipi ini juga boleh digunakan sebagai salah satu sos sejuk beku yang boleh dibekukan selama beberapa hari. Saya sudah siarkan resipi dengan pautan berikut https://cookpad.com/id / r / 16121566 #GenkPejuangDapur #GenkPeDa_Eksis # CookmemberGenkPeDa2_Puteri #Cookpadcommunity_bali # PejuangGoldzeBatik

Bahan dan rempah telur Katsu Sambel Matah.

  1. 2 biji telur ayam
  2. Secubit serbuk kuah
  3. Bahan penutup:
  4. 4 sudu besar tepung pedas
  5. 1 sudu besar jagung
  6. air secukupnya
  7. serbuk roti yang banyak
  8. Bahan-bahan Matah Sambel:
  9. 3 biji bawang besar, dipotong menjadi kepingan
  10. 3 biji lada oren merah
  11. 3 butir lada hijau
  12. 1 tangkai serai, ambil bahagian tengah dan potong menjadi jalur nipis
  13. 2 helai daun oren kecil, keluarkan kaki tengah, potong jalur nipis
  14. 1 kereta sedan oren
  15. Sedikit garam
  16. Secubit gula
  17. 3 sudu besar minyak panas

Langkah-langkah memasak telur Katsu Sambel Matah

  1. Telur dadar, potong secukup rasa Salutkan dengan serbuk roti dan Canai dengan serbuk, gris, biarkan di dalam peti ais sekurang-kurangnya sejam untuk serbuk berdiri.
  2. Telur kucing goreng, toskan
  3. Campurkan semua bahan Sambel Matah, masukkan jus oren limau di hujungnya
  4. Tata Egg Katsu di atas pinggan hidangan, taburkan sambela di atasnya, sedia untuk dihidangkan

Terima kasih kerana menggunakan resipi yang dibentangkan di sini. Semoga penyediaan mudah telur Katsu Sambel Matah di atas dapat membantu anda menyediakan hidangan yang lazat untuk keluarga / rakan anda, ia menjadi idea pemakanan. Harap anda mendapati ia berguna enjoy!

0 Post a Comment

Post a Comment